:: Αρχική :: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :: Η Φωνή των Αναπήρων 2 :: Ενστάσεις για παρακράτηση Δημιουργία λογαριασμού
pasapek
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ - ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ
Στοιχεία χρηστών
Κεντρικό μενού
Μενού χρηστών

Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
Σύνδεσμοι συνεργατών μας:
Hypermorph Web Design & hosting
Πίνακες παραχώρησης

Αποτελέσματα αδειών περιπτέρων

Από το Τμήμα Περιπτέρων, Κυλικείων, Σωματείων, Εθνικής Αντίστασης της Δ/νσης Αστικών Υποθέσεων της Νομαρχίας Αθηνών ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα αδειών εκμετάλλευσης - παραχώρησης περιπτέρων.

Οι πίνακες των αποτελεσμάτων (δικαιούχων, απορριπτέων) είναι διαθέσιμοι στα σχετικά αρχεία στο τέλος του παρόντος άρθρου.  Επίσης, έχουν τοιχοκολληθεί στα γραφεία της αρμόδιας Υπηρεσίας (Βούλγαρη 2 & Πειραιώς, 7ος όροφος).

Περισσότερα...
Όλοι οι πίνακες
Ενδιαφέροντα άρθρα:
Υπουργεία:

Εθνικής Άμυνας

ΥΠΕΧΩΔΕ

Εσωτερικών

Υγείας

Εμπορίου

Ενστάσεις για παρακράτηση

Ενστάσεις για την παρακράτηση του 1% στους στρατιωτικούς αναπήρους Ειρηνικής Περιόδου.

 

Ένα πολύ σοβαρό θέμα έχει προκύψει όσον αφορά τις κρατήσεις που γίνονται στους αναπήρους και τα Θύματα Ειρηνικής Περιόδου του Ν. 1370/44.

 

Σε όλους τους ανάπηρους στρατιωτικούς συνταξιούχους Πολέμου, και Eθνικής Αντίστασης καθώς και τα θύματα Πολέμου γίνεται κράτηση 1% επί του ποσού της σύνταξης του καθενός σύμφωνα με το N. 1044/71 άρθρο 33. Το ποσό που παρακρατείται αναγράφεται στο τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου αναλύονται όλες οι αποδόσεις και οι κρατήσεις, στη στήλη κρατήσεις -ΠΣΑΥΟ/ΠΟΠΣ

 

Σύμφωνα με το Ν. 1044/71 «Δι’ αποφάσεως δύναται να επιβληθεί εισφορά μέχρι 1% επί της καταβαλλόμενης εις τους Αναπήρους και Θύματα Πολέμου του άρθρου 1 και 2 του παρόντος συντάξεως και επιδομάτων. Αύτη εισπράττεται δια κρατήσεως κατά την πληρωμήν των συντάξεων και κατατίθεται εις την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έπ’ ονόματι και δια λογαριασμόν της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου Ελλάδος….». Σύμφωνα με Ν. 1043/80 άρθρο 16, το 80% των κρατήσεων αυτών αποστέλλεται στις κατά τόπους Ομοσπονδίες και συλλόγους ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους και το 20% παραμένει στην .Εθνική Γενική Συνομοσπονδία.

 

Πουθενά όμως δεν αναφέρεται ότι πρέπει να γίνονται κρατήσεις και στους αναπήρους και τα θύματα Ειρηνικής Περιόδου του Ν 1370/44. Έτσι αυτό το 1% επί του ποσού της συντάξεως μεταφράζεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, από τα οποία το 30% μπαίνουν στο ταμείο της Ομοσπονδίας Ειρηνικής Περιόδου του Ν.1370/44  και το 70% αποστέλλεται στα κατά τόπους σωματεία, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

 

Αρκετοί συνάδελφοι έχουν ήδη υποβάλλει ενστάσεις προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τη νομιμότητα των κρατήσεων. Θα πρέπει εδώ επίσης να αναφέρουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Παραπληγικών και Βαρέως Αναπήρων και Θυμάτων έχει αποστείλει για το θέμα αυτό έγγραφο προς τη ΔΕΠΑΘΑ από τις 16-2-2005, το οποίο ακόμα εξετάζεται από την Νομική υπηρεσία της και αναμένεται απάντηση. Όπως αναφέρουν στην αίτησή τους οι συνάδελφοι ειρηνικής περιόδου «δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης που να επιβάλλει εισφορά μέχρι 1% επί της καταγγελλόμενης στους αναπήρους και τα θύματα πολέμου του Ν 1370/44, καθίσταται πρόδηλον ότι μετά τη δημοσίευση του άρθρου 39 του Ν. Δ. 1044/71 σύνταξης, η παρακράτηση αυτή είναι μη νόμιμη και θα έπρεπε η αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου να είχε παύσει από τότε αφενός μεν να παρακρατεί την εισφορά του 1% και αφετέρου να είχε επιστρέψει τα παρακρατηθέντα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα»

 

Λόγω του ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, πολλοί συνάδελφοι έχουν αντιδράσει και εγείρονται σοβαρά ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα της υποχρεωτικής καταβολής εισφοράς θα εξετάσουμε με προσοχή το θέμα και θα επανέλθουμε στο επόμενο φύλλο μας. Όσοι από εσάς έχετε απορίες ή θέλετε πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου μας.

 
Διαφήμιση
Η φωνή των αναπήρων
Αναζήτηση
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Ανακοινώσεις
Όλες οι ανακοινώσεις
Πρόσφατα άρθρα:
Νομαρχίες:
Εορτολόγιο:

Copyright © 2009 ΠΑΣΑΠΕΚ - pasapek.gr - All rights reserved
Designed & Hosted by Hypermorph